Lekker dichtbij kamperen

Lekker dichtbij kamperen

Het leuke van een reis naar Zuid-Noorwegen is dat u direct de relaxte Noorse sfeer proeft als de boot wordt afgestapt. Soms kunt u zelfs met een beetje noordenwind de bossen langs de kust al ruiken op de boot. Die bossen en de scherenkust van Zuid-Noorwegen vormen ook voor de Noren zelf hun favoriete gebied voor een zomervakantie. Leuk zijn de gezellige vissersplaatsjes langs de kust: ze lijken met hun witte huisjes veel op elkaar, maar hebben toch hun eigen karakter. Zo is het ook met de campings, vaak aan het water gelegen. Tussen Langesund en Kristiansand liggen er vele. Een mooie is bijvoorbeeld Moysand Familiecamping in Grimstad. Op deze in een mooie omgeving gelegen camping zijn in het hele hoogseizoen activiteiten voor jong en oud.

Voor wie meer een grotere stad zoekt is Hamre Familiecamping in Kristansand een mooie plek. Lekker dichtbij een unieke dierentuin met dieren in een natuurlijke omgeving én een verzameling inheemse dieren van het noorden. Een mooie camping daar tussenin is Tingsaker Familiecamping in Lillesand, heerlijk aan het water en dichtbij het gezellige stadje. Behalve deze greep zijn er vergelijkbare leuke campings in Kragerøy, Grimstad en Arendal.

Wilt u wat meer bergen? Dan is een stukje omhoog rijden de moeite waard naar Neset camping aan de Byglandsfjord. Het is een prachtige plek om Zuid-Noorwegen op z’n best te ervaren. Voor al deze campings geldt dat de natuur om de hoek ligt. Ook van Langesund richting Oslo liggen diverse campings aan de kust. Ook langs de Oslofjord. Kamperen in Zuid-Noorwegen is een vakantie op de grens van bergen en zee. Puur genieten van water en groen.

Klik hier voor meer campings in Noorwegen.