Met de camper naar de fjorden

Met de camper naar de fjorden

Oslofjord

De Noorse fjorden zijn dé trekpleister van de Scandinavische landen; geen wonder, je komt ze nergens anders tegen. Nu zijn er in Noorwegen heel veel fjorden in alle soorten en maten. Geen fjord is hetzelfde. Dus is de keuze groot. Vanuit het zuiden is de Oslofjord al een mooi begin: op veel plaatsen zijn leuke strandjes om de fjord aan den lijve te voelen. Met een beetje geluk heeft u een privéstrandje. Maar wie meer gaat voor de ruige fjorden in het westen zal een stuk het Noorse land door moeten. De tocht alleen al is een feest. Waar het mooi is en gewoon lekker even te kunnen stoppen. Op veel parkeerplaatsen bieden lokale bewoners hun producten aan en gaat u met een bakje aardbeien naar de volgende plek.

VisitOslo Thomas Johannessen
Oslofjord

Lysefjord en Geirangerfjord

Rond Stavanger kunt u de Lysefjord bekijken. Leuk om te rijden, maar nog leuker om de camper aan de kant te zetten en een tocht over de fjord te maken. Varend op de fjord heeft u echt de beste fjordervaring. Ook is het leuk de fjord met een pontje over te steken. Of als de fietsen mee zijn, dan is het heerlijk om langs de fjord te fietsen. Het toppunt van vrijheid. Nu is het zo dat sommige fjorden door hun populariteit druk geworden zijn. Geiranger is daar een voorbeeld van. Als u de drukte een beetje wilt vermijden, bezoek die fjord dan in de avond en parkeer de camper op een nabijgelegen parkeerplaats en wandel naar een uitzichtpunt. Het is trouwens altijd leuk om bij een fjord ook een paadje omhoog of langs de fjord te zoeken.

Geirangerfjord

Sognefjord

Bent u op zoek naar de langste fjord? Dan is de Sognefjord dé plek: meer dan 200 kilometer lang; met de camper kunt u er gerust een dagdeel voor uit trekken. Zoekt u de fruittuin van Noorwegen? Dan is de Hardangerfjord the place to be. Genieten maar.